Burkolat kiegészítő

Széles fugázó

Alkalmazása: klinkertégla, aljzatburkoló lemezek, stb. bármilyen típusú fugázandó területre alkalmas. Szilárd, ellenáll mindenfajta nedvességnek, fagyálló. Nem keni össze a felületet, csökkenti a hibákat (csatlakozási élek és fugák lezárását). Ideális érdesebb felületre is.
Fugázandó terület előkészítése: győződjünk meg, hogy a csatlakozó élek szárazak, portalanok.
A fugázó anyag előkészítése: tiszta vödörben többször kis mennyiségű vizet öntve folyamatosan keverjük, amíg homogén massza keletkezik. 10-15 percnél tovább ne keverjük. 3 kg porhoz kb. 0,25-0,3 liter vizet adjunk.
Fugázás: megfelelő hosszúságú fugázóléc segítségével kitöltjük a csatlakozási éleket, utána simítjuk. Nem szabad többször simítani, csillogásveszély miatt. A maradékot óvatosan kell letisztítani a felületről. A fugázott területet 48 óráig nem szabad kitenni tartós napsütésnek, nedvességnek. A fugák színe hígítással megváltoztatható.

Szerszámok:
- fugázóléc
- vastálca
- keverőpálca

Technikai adatok:
Keverési idő kb. 3-6 perc, 25 kg porra 2,2-2,5 liter víz, a bekevert anyagot 15 perc alatt fel kell használni, 48 óra múlva eléri tartósságának 70 % -át, teljes kötési idő: 28 nap, hőmérsékleti tartomány: -30°C - +70°C, bontatlan csomagban eltarthatósága 6 hónap.

Burkolat kiegészítő

Rusztikus fugázó

Hamarosan...

Burkolat kiegészítő

Külső-belső ragasztó

Magas minőségű ragasztó, tökéletes massza külső és belső területre.
- műanyag diszperzióval módosított flexibilis ragasztó
- padlófűtés esetén is alkalmazható
- alkalmazási terület: beton, gázbeton, gipsz, farostlemez, lakkozott felületek

Jellemzői: kiváló kötésű, nedvességnek ellenáll, 30 %-ban portland cementet tartalmaz.

Előkészítés:
Egyenletes, száraz, pormentes felület. Régi alap esetén ellenőrizni kell a stabilitást. A lakkozott, festett felületet le kell csiszolni. Az alap szívóhatását gletteléssel kell csökkenteni.

Burkolat kiegészítő

Gipsz alapú ragasztó

Kifejezetten gipsz alapú, de másfajta zárt területekre is alkalmazható. Tartós, jól tapad.

Előkészítés:
Minden stabil területre, beton, tégla, farostlemez, gipszkarton egyaránt alkalmas.
Egyenletes, száraz, pormentes felület. Régi alap esetén ellenőrizni kell a stabilitást. Lakkozott, festett felületet le kell csiszolni.
Az alap szívóhatását gletteléssel kell csökkenteni.

Ragasztó előkészítése:
Tiszta vödörbe vizet öntünk, majd hozzáadjuk a ragasztót (2,8 liter vízhez 5 kg ragasztó). Alapos keverés után öt percig pihentetjük, majd újra megkeverjük. A bekevert ragasztót 30 perc alatt fel kell használni.

Burkolat kiegészítő

Impregnáló

Tejfehér színű, vízben oldódó szilikonos emulzióval, kis mennyiségű oldószer hozzáadásával, amelyet az építési anyagok felületi hidrofóbiázásához használnak, ilyenek például: a STEGU betonlemezek, a STEGU parapet-elemek és betoncserepek, gipsz blokkelemek, gázbeton, cserepek, mész-cement és akril habarcsok.


ALKALMAZÁS:
A helyesen elvégzett impregnálás alapvető feltétele az alap felületének megfelelő előkészítése. A felület egyenletesen porózus, száraz, tiszta, de különösen zsírmentes legyen. A STEGU lemezeket legjobb a fugákkal együtt impregnálni a munkák befejezése után legalább 7 nappal . Az új cement-mész és akril vakolatokat, beton felületeket legkorábban ezen munkák kivitelezése után 21-28 nappal lehet impregnálni. A PCC típusú aljzatokat, amelyeket habarccsal vagy simítókkal javítottak, 6 nap eltelte után lehet impregnálni. Célszerű a munkákat száraz időben +5°C - + 30°C hőmérséklet mellett elvégezni. A munkák megkezdése előtt valamennyi felületet, amelyeket nem impregnálnak, gondosan védeni kell (pl. ablakok, fém részek, polírozott kőfelületek stb.). Ezek beszennyeződése esetében azonnal lakkbenzines lemosást kell alkalmazni.

Az impregnálás kivitelezhető ecsettel vagy szórópisztollyal. Ez függ az anyag felvevő képességétől és szerkezetétől. Célszerű a kétszeres impregnálás rövid időköz elteltével, a "nedveset" a "nedvesre" (a második réteget a környezet hőmérsékletétől és az anyag porózusságától függően legkésőbb 30 perccel felhordani, ez azt jelenti, hogy amikor a felület még nedves). Az impregnált felület gondosan és egyenletesen telített legyen. Felhasználási mennyiség: 1 liter impregnáló anyag 2-6 m2 felületre elegendő kétszeres impregnálás esetén. Az anyagfelhasználás az impregnált anyag felvevő képességétől és a felhordás technológiájától függ. Az anyagot eredeti csomagolásban, fedett és száraz helyiségekben +5°C - +30°C hőmérsékletek között kell tárolni.