Díszítő Burkolat

Díszburkolat

STEGU dekorációs elemekA STEGU dekorációk uralják a belső teret, egyedi hangulatot árasztanak, tökéletes kidolgozásukkal és kiváló minőségükkel mindenkit elbűvölnek.
A kézzel festett díszek között megtalálhatóak az ókori Egyiptomi, az antik Görög, és a titokzatos maja kultúrák jellegzetes motívumai is.
A STEGU DECOR elemeket modellgipszből, kézi festéssel gyártják, hátsó oldalukat kiegészítőleg a gipsz felületek alapozására szolgáló, vízben oldódó akril szerrel látják el.
A lapokat legjobb száraz, tiszta, egyenletes és alapozott felületre az Elastik ragasztó segítségével rögzíteni. Az elemek hátsó oldalát a megnövelt tapadás céljából egy drótkefével portalanítani kell. A ragasztót a kép hátoldalára hordjuk fel, 4-6 mm vastagon, vízszintesen a lapra és egyidejűleg függőlegesen a falra is. A lapot egyenletesen, a falhoz nyomjuk, majd könnyedén mozgatjuk addig a pillanatig, amíg a ragasztó oldalt kinyomódik. Ezután a lapot csavarok vagy fadarabok segítségével alátámasztjuk.
Több részből álló síkdombormű esetében (Anubis, Ramzes III.) a ragasztást alulról kezdjük, az első lapot legalább 24 óráig támasztjuk alá. Gipszragasztó használatánál a ragasztót a gipszlapra valamint a falra közvetlenül a felragasztás előtt 12 mm-es fésűvel egyenletesen kell felhordani. Minden lapot legalább 72 óráig alá kell támasztani, mivel a nedves ragasztó még megkötése után is szilárdságának csupán 30 %-ával rendelkezik. Az első két napon a lapokat megmozdítani tilos, mivel ez a ragasztó tapadását gyengíti. Néhány nap után a lapok a homlokzati burkolattal körberagaszthatók.
A Ramzes, Anubis, Nefertiti, Nechebet, Amon-Re, Tayr, Echnaton, Tutenchamon, Afrodyta, Pacal, Apollo, Balam, Jaguar típusú dekor díszburkolat rögzítése ragasztással történik, így a homlokzati lapokkal egységet képez. A dekorelemek képakasztóval, kampóval, szöggel történő felfüggesztését nagy súlyuk miatt a gyártó nem ajánlja.


Egyiptian Collection  

Maya Collection  

Greek Collection

Cobra
Scarab
Horus
Kadesz
Stella
Ramses
Papyrus
Anubis
Amon Re
Echnaton
Nefertiti
Nechebet
Tayr
Tutanhamon

Zodiákus jegyek

Csillagjegyek
Pacal
Jaguar
Balam
Rok
Chiapas
Huh
Kay Op
Mo
 
 
 
 
 
 
 
Apollo
Afrodyta

Peru Collection

Simio
Arana
Pajaro

Indiana Collection

Wakes
Kulus
Kadalawi
 
 

Decor Rendszerek

Acante Decor
Arena Decor
Greek Decor

Afrikai maszkok

Fechado
Rodo
Zumbi

Kínai szállóigék

Álmok
Barátság
Szerelem

Kínai horoszkópok

Csillagjegyek